Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Somon aromat cu lămâie la cuptor

Vizite: 2918
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2026

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g somon
- 250 ml vin alb
- 100 ml ulei de masline
- zeama si coaja de la o lamaie
- sare
- ghimbir macinat
- frunze de telina
- cimbru

Preparare:

Somonul se curata, se sareaza si se aseaza in tava.
Peste somon se toarna ulei de masline, vin si zeama de lamaie.
La sfarsit se presara si coaja rasa de lamaie si apoi ghimbirul, alaturi de frunzele de telina si cimbru.
Se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor cam 50 minute.
Cand mai sunt 10 minute se scoate folia de aluminiu.
Se serveste dupa preferinta cu sau fara mujdei de usturoi sau cu garnitura.


Analiza ingredientelor rețetei Somon aromat cu lămâie la cuptor:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Somon
Avantaje: Somonul conține proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, riboflavină și seleniu. Toți peștii grași conțin acizi omega-3, dar somonul din Oceanul Atlantic se numără printre varietățil...
Dezavantaje: Somonul este bogat în colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite somonul....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire