Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos alb catifelat

Vizite: 2454
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
648

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt,
- 50 g faina,
- 350 ml supa de oase,
- 2 galbenusuri,
- sare

Preparare:

Se infierbanta untul, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu supa de oase si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase.

Se las asa fiarba circa 15-20 min. la un foc domol. Se ia vasul de pe foc, se tempereaza, se adauga galbenusurile, se amesteca bine si se potriveste gustul de sare. Se pune vasul din nou pe foc, se lasa sa mai fiarba cateva minute si se strecoara printr-o etamina.

Se foloseste la legume (conopida, sparanghel, Bruxelles, peste etc.).


Analiza ingredientelor rețetei Sos alb catifelat:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire