Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos Aurora

Vizite: 3355
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
602

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt,
- 50 g faina,
- 350 ml supa de peste
- 75 g bulion de tomate
- sare

Preparare:

Untul se infierbanta, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu supa de peste si se lasa sa fiarba 15-20 min. Se ia cratita de pe foc, se amesteca bine cu bulion de culoare cat mai rosie, se potriveste gustul de sare si se mai fierbe 2-3 min. Se foloseste la preparate din peste.

In cazul in care la acest sos se inlocuieste supa de peste cu supa de oase, atunci sosul rezultat poate fi folosit pentru preparate din carne de pasare si de vaca.


Analiza ingredientelor rețetei Sos Aurora:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire