Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos curry

Vizite: 7279
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
803

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g smantana
- 20 g unt
- 100 g mustar iute
- 2 g curry
- sare si piper dupa gust

Preparare:

Se topeste incet untul intr-o tigaie, se adauga mustarul, condimentele, sarea.

Se subtiaza treptat cu smantana, amestecand continuu.

Se serveste pe preparat sau in sosiera.
Pentru ca smantana sa nu se taie, o incalzim in prealabil la bain-marie.


Analiza ingredientelor rețetei Sos curry:

Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire