Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de ficat

Vizite: 1636
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
100

CALORII

Ingrediente/compozitie:

750-800g ficat,
5 cepe,
1 lingura grasime,
1 paharel vin.

Preparare:

Ceapa taiata felii se innabusa in grasime, picurandu-se cate putina apa. Cand ceapa este bine innabusita, nu prajita, se adauga feliile de ficat. Aceasta operatie se face cu putin timp inainte de a se servi la masa. Se continua innabusirea. Se stinge cu un amestec de vin si apa sau cu zeama de oase. Se lasa sa scada bine, se adauga sare si piper.

Mod de servire: Se serveste cu garnitura de orez, cartofi fierti sau macaroane.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de ficat:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire