Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de muștar

Vizite: 1520
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
765

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt,
- 50 g faina,
- 200 g ceapa,
- 300 ml supa de oase,
- 100 ml vin alb,
- 30 g mustar,
- 10 g zahar,
- piper,
- sare.

Preparare:

Se infierbanta untul, se adauga ceapa tocata si se caleste. Se incorporeaza faina, se caleste putin, se stinge cu supa de oase si vin, se lasa sa fiarba circa 30 min., se adauga mustarul, piperul, zaharul si sarea si se paseaza sosul prinr-o sita sau mot.

Se foloseste la fripturi din carne de vanat.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de muștar:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire