Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spaghete cu vinete și mozzarela

Vizite: 2050
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1778

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 gr vinete
- usturoi (dupa gust)
- 1-2 chili (sau praf de chili sau sos de chili)
- 2 lg ulei de masline
- 1 doza de tomate (400 gr)
- 400 gr spaghete
- 200 gr mozzarela

Preparare:

Se prajesc vinetele (cu sau fara coaja) taiate rondele si se lasa sa se scurga de grasime pe hartie de bucatarie. Usturoiul si chili se prajesc 10 min in ulei de masline, se adauga rosiile, se mai fierb putin si se adauga si vinetele, taiate mai marunt daca vreti.

Se fierb spaghetele in apa cu putina sare. Mozzarela se lasa la scurs si se taie felii.

Se amesteca toate ingredientele si se poate presara cu busuioc.


Analiza ingredientelor rețetei Spaghete cu vinete și mozzarela:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire