Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Stroganov de pui

Vizite: 3367
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2114

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 pui intreg
- 1-2 castraveti murati
- 1 ceapa
- 1 pachet ciuperci
- ulei de masline
- piper
- delicat
- smantana
- busuioc
- 1 lingura faina de soia

Preparare:

Pieptul se taie fasii subtiri. Ceapa se taie marunt, se caleste intr-un pic de ulei de masline, se adauga pieptul taiat fasii si se lasa la calit cateva minute. Imediat se poate adauga si ciupercile.
Se condimenteaza cu delicat.
Dupa aproximativ 5 minute se pune un pic de apa dar nu mult si se fierbe. In acelasi timp se taie castravetii fasii subtiri, iar daca carnea s-a fiert se adauga castravetii, apoi lingura de faina si un paharel de smantana, piper, busuioc. Se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Pont!
Aceasta reteta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.


Analiza ingredientelor rețetei Stroganov de pui:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Făină de soia
Făina de soia cu conținut integral de grăsime....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire