Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de dovlecei cu somon afumat

Vizite: 2278
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de dovlecei cu somon afumat
374

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

3 dovlecei ( 800 g masă netă)
2 cartofiori
2 fire de ceapă verde
1 fir usturoi verde
1 l supă de legume sau pui
1 legatură busuioc
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeama de lămâie
200 g somon afumat
sare, piper din râşniţă
creme fraîche (opţional, pentru servit)

Preparare:

Se spală, curăţă şi toacă grob - după bunul plac, toate legumele şi verdeaţa. Legumele se sotează în ceva ulei de măsline, apoi se adaugă supa și se lasă la fiert. După 10-15 minute se adaugă şi verdeata şi se lasă la fert până legumele sunt moi. Se sărează, piperează apoi se mixează legumele cu mixerul vertical, pâna se obţine un piure fin.
Somonul se stropeşte cu zeamă de lămâie, se piperează şi se încinge un minut într-o tigaie antiaderentă. Nu se sărează! Somonul afumat este suficient de sărat. Se așează câteva bucaţele pe fundul bolului în care se servește şi se acoperă cu supă cremă. Opţional, se poate decora cu un moţ de creme fraîche.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de dovlecei cu somon afumat:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cartof dulce
Avantaje: Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamina A. Conține o cantitate crescută de fibre. Are acțiune antioxidantă și anti-inflamatoare. ...
Dezavantaje: Poate conține oxalați, cu efecte negative asupra sănătății. Conține calorii. Cea mai are cantitate de energie provine din sursele de zaharuri. ...
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional. Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire