Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă - cremă de legume şi curry

Vizite: 2186
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă - cremă de legume şi curry
1537

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1kg de cartofi, 2 cepe, 1 ţelină, 2 ardei graşi, 2 morcovi, 800 ml supă de pui, 1 cană iaurt, 2 linguriţe de curry, pătrunjel, sare.

Preparare:

Curăţă cartofii, ţelina, ardeii şi morcovii. Taie-i cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa tăiată mărunt.

După ce au fiert legumele, le strecurăm şi le trecem printr-o sită deasă sau le mixăm.

Pireul astfel obţinut îl subţiem cu supă de pui. Lăsăm să dea în clocote şi potrivim cu sare după gust.

La final adăugăm smântână ,curry şi amestecăm energic.

Servim supa cremă cu verdeaţă tocată, iar deasupra câteva crutoane pregătite în casă.

Poftă bună!


Analiza ingredientelor rețetei Supă - cremă de legume şi curry:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire