Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă-cremă de morcovi

Vizite: 5934
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4135

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg morcovi
- 1 l smantana dulce (smantana lichida la cutie)
- 500 ml lapte
- fructe anason (3-4 stelute)
- 2 cepe
- sare dupa gust

Preparare:

Se curata morcovii si se taie bucati.
Se pun la fiert cu apa, lapte, ceapa taiata in doua si stelutele de anason. Dupa ce se fierb, stelutele de anason se scot din supa. Apoi se strecoara legumele si se paseaza cu blenderul.
La crema obtinuta se adauga smantana dulce si jumatate din cantitatea de supa fiarta.
Se adauga sare dupa gust si crutoane.


Analiza ingredientelor rețetei Supă-cremă de morcovi:

Anason (semințe)
Avantaje: Semințele de anason sunt o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Ceaiul de semințe de anason înlatura flatulența, crește apetitul și ajută la dig...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire