Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de pui

Vizite: 1850
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
2035

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 350 g carne (piept) de pui;
- paste tomate;
- 100 g unt;
- 2-3 linguri de faina;
- 100 ml lapte;
- sare,
- nucsoara si piper macinat dupa gust;
- 100 g smantana;
- o legatura mica de patrunjel verde
- crutoane de paine prajita.

Preparare:

Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-o craticioara. Se adauga faina si se prajeste usor, fara sa se coloreze.

Se toarna laptele rece in fir subtire si se amesteca continuu cu un tel. Se adauga supa de pui si se fierbe la foc mic, pana se ingroasa.

In cazul ca s-au format cocoloase, treceti supa printr-o strecuratoare. In timpul fierberii trebuie amestecat cu grija in supa, pentru ca are tendinta sa se lipeasca si sa se afume.

Carnea de pui se poate pregati in mai multe moduri. Puteti de exemplu sa fierbeti carnea taiata bucatele in supa ce urmeaza a fi utilizata la obtinerea cremei, sau, luati un piept de pui, taiati-l cubulete sau fasii subtiri si prajiti-i scurt intr-o tigaie incinsa cu putin ulei.

Se adauga un praf de sare si piper macinat si se prajeste la foc viu, pana se rumeneste putin. In loc de supa de pui puteti folosi apa cu 3-4 cuburi de concentrat natural de pui KNORR).

Se adauga carnea in crema, se fierbe totul la foc mic inca cateva minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si nucsoara. La sfarsit se adauga cubulete mici de unt pentru a nu se forma crusta deasupra.

Inainte de servire se adauga smantana, crutoane de paine prajita si patrunjel verde tocat.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de pui:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire