Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de fasole cu paste făinoase

Vizite: 1003
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
2593

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:

- 350 g fasole;
- 100 ml ulei de masline;
- 100 g ceapa;
- 100 g morcovi;
- 100 g telina;
- 3-400 g carne de porc;
- 20 g rosii proaspete sau in bulion;
- 200 g paste fainoase (macaroane);
- parmezan;
- sare dupa gust.

Preparare:

Fasolea se alege de impuritati, se spala (este indicat daca se poate sa o lasati timp de 10-12 ore - peste noapte - la inmuiat in apa rece) apoi se pune la fiert in apa rece. Se schimba apa de fierbere de doua ori, inlocuindu-se cu apa fierbinte. Zarzavatul se curata, se taie marunt si se prajeste in ulei. Carnea se taie cuburi si se adauga la prajit. Se adauga rosiile taiate cubulete impreuna cu sucul rezultat si putina apa.

Se fierb incet 15-20 minute, dupa care se adauga in oala cu fasolea fiarta pe jumatate. Se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt patrunse. Cu ajutorul unei spumiere se scoate intr-un alt vas circa o treime din cantitatea de fasole, iar in locul ei se adauga acum macaroanele rupte bucatele.

Pana se fierb pastele fainoase, fasolea scoasa se face piure cu ajutorul unei furculite sau a unui mixer cu cutit. Cand macaroanele s-au fiert al dente, se retrage vasul de pe foc si se adauga piureul de fasole si parmezanul ras.

Aceasta supa trebuie sa fie densa, dar daca este prea groasa, se mai adauga la sfarsit putina supa sau apa. Se amesteca bine si se potriveste gustul cu sare.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de fasole cu paste făinoase:

Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole boabe
Avantaje: Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu....
Dezavantaje: Fasolea contine mult sodiu....
Macaroane
Avantaje: Macaroanele au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire