Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de mere

Vizite: 1550
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
1121

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

mere 10-12 buc (aprox. 800 g); putina razatura de lamaie; zahar 50 g; vin alb superior 100 ml; galbenus de oua 2 buc; doua linguri de faina; smantana dulce, nefermentata (frisca lichida) 100 ml; putina sare.

Preparare:

Merele se curata de coaja, se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa (aprox. 1,5- l) cu sare, zahar si razatura de lamaie. Dupa ce merele s-au fiert bine, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit de mare viteza. Se adauga liezonul format din galbenus de ou, faina si frisca lichida si se continua fierberea inca cateva minute la foc mic. La sfarsit se adauga vinul.
Se serveste rece.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de mere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire