Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă tiroleză cu găluște de pâine

Vizite: 2193
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
717

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 100 g paine uscata;
- 100 ml lapte;
- 30 g costita afumata;
- 30 g ceapa;
- 25 g unt;
- un ou;
- o lingurita de patrunjel verde tocat;
- o lingura de faina;
- sare si piper dupa gust;
- 2 l consome de vita.

Preparare:

Painea uscata, se taie felii subtiri (trebuie sa fie bine uscata, daca nu este suficient de uscata se taie felii si se introduce putin in cuptor).

Se pune intr-un vas si se toarna deasupra laptele fierbinte. Se lasa 2-3 minute, pana se inmoaie bine painea.

Ceapa si costita se taie marunt si se prajesc auriu intr-o tigaie cu unt, apoi se adauga peste painea inmuiata, impreuna cu patrunjelul tocat marunt, oul si faina.

Se condimenteaza cu putina sare si piper macinat, si se amesteca totul bine. Se formeaza galuste de forma sferica (asemanatoare cu perisoarele) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.

Se fierb la foc potrivit timp de 10 minute, dupa care se scot si se pun in supa sau consome fierbinte inainte de servire.


Analiza ingredientelor rețetei Supă tiroleză cu găluște de pâine:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire