Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tăiței cu lapte

Vizite: 5773
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2003

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g taitei
- 750 ml lapte sau lapte de soia
- 2 linguri miere de albine
- putina scortisoara

Preparare:

Taiteii se pun la fiert in 1 litru de apa care clocoteste. Separat, in alta cratita, se pune si laptele la fiert, la foc mic, pana ce da in clocot. Dupa ce taiteii au fiert 5 minute in apa, se strecoara si se pun in laptele ce clocoteste deja. Se mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi se opreste focul. Cand mancarea s-a racit putin, se pune in farfurioare adanci si se adauga miere si putina scortisoara macinata.

Analiza ingredientelor rețetei Tăiței cu lapte:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire