Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tăiței cu legume la cuptor

Vizite: 2371
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Tăiței cu legume la cuptor
1266

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

200g taietei/ 5 rosii/ 3 ardei verzi/ 2 cepe/ 3 ardei capia/ 1 morcov mare/ 1 vanata/ 1 dovlecel/ 1 piept de pui/ 3 oua/ 3 linguri smantana/ 1 felie cascaval/ sare/ piper/ oregano/ busuioc.

Preparare:

Fierbi taieteii in apa cu sare si dupa 10 min. ii scoti si ii lasi la scurs in strecuratoare.
Cureti toate legumele, tai ceapa si ardeii fideluta, morcovul rondele si le calesti impreuna. Speli carnea si o tai cubulete o prajesti impreuna cu 3 rosii decojite si taiate marunt.
Cureti vanata si dovlecelul, le tai cubulete, le fierbi in apa cu sare,cand sunt gata le lasi sa se scurga.
Ungi un vas cu unt asezi un strat de taietei apoi carnea prajita cu rosii presari sare, piper, oregano, busuioc dupa gust, pui vinetele si dovlecelul, taieteii, ardeiul cu ceapa si morcovul si iar taietei, oparasti rosiile ramase le tai felii si le asezi peste ultimul strat de taietei.
Bati ouale cu smantana le torni in vas, razi cascavalul si dai la cuptor 30 min.

POFTA BUNA!


Analiza ingredientelor rețetei Tăiței cu legume la cuptor:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....
Vânătă gătită
Vânătă fiartă, fără sare....

Căutați rețete culinare după denumire