Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tiramisu fără ouă

Vizite: 3719
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
Rețetă Tiramisu fără ouă
3865

CALORII

20

PORTII

Ingrediente/compozitie:

200 g piscoturi de cea mai buna calitate
500 g mascarpone (ce puteti cumpara mai bun...)
140 g zahar brun
90 ml frisca proaspata (dulce)
3 linguri sirop de artar
6 linguri de apa
o cana de cafea fara cofeina (pe care o faceti atunci proaspata)
putina cacao

Preparare:

Incepem cu zaharul pe care il caramelizam impreuna cu cele 6 linguri de apa pana se topeste in totalitate, dupa care il luam de pe foc.

In paralel amestecam 2 linguri de sirop de artar cu frisca proaspata si le adaugam peste zaharul caramelizat si repunem amestecul pe foc pana atinge 120°C , dar eu in lipsa de termometru care sa depaseasca 100 °C in dotare l-am lasat sa clocoteasca bine pret de cateva minute... dupa care l-am lasat la racit.

Punem piscoturile in vasul pe care il preferam pentru aceasta indeletnicire , intr-un singur strat , dupa care le insiropam bine cu jumatate din cafeaua fara cofeina amestecata cu o lingura de sirop de artar (si aici am modificat putin reteta originala tot din motive de soricei...)

Adaugam amestecul racit (va rog sa nu faceti ca mine si din lipsa de timp sa-l turnati fierbinte...!) peste mascarpone , mestecand bine pana se omogenizeaza si folosim jumatate din cantitate sa acoperim piscoturile.

Continuam cu al doilea strat de piscoturi si procedam identic , insiropam , adaugam crema ramasa , pe care o pudram la final cu un strat fin de cacao , punem o folie alimentara si...strangem cu mopul apa din fata frigiderului in timp ce asteptam sa se raceasca...nu prea mult ajunge si jumatate de ora daca aveti si voi niste soricei in dotare...

Pofta buna!Mai multe detalii pe www.simplusi bun.ro


Analiza ingredientelor rețetei Tiramisu fără ouă:

Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire