Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tocăniță de ciuperci cu smântână

Vizite: 8391
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
587

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 ulei
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 boia de ardei
- sare
- piper
- oregano
- 1 patrunjel verde
- 1 lingura faina alba
- 100 g smantana

Preparare:

Ciupercile se curata si se spala sub jet de apa. Se taie ceapa si se pune la calit in ulei impreuna cu ardeiul gras taiat marunt, cand devine sticloasa se adauga ciupercile taiate. se presara boia de ardei, sare, piper, oregano, patrunjel verde taiat marunt si rosia tocata. Se amesteca bine compozitia apoi se adauga un pahar de apa si se lasa la fiert pana se inmoaie ciupercile.
Cand sunt fierte ciupercile se presara pe deasupra o lingura de faina. Se amesteca de cateva ori. Apoi se pune smantana si atata apa cat se crede. Se lasa la foc mic amestecandu-se in continuu.
Tocanita de ciuperci se poate servicu orez, fara muratura, dar se poate servi si peste mancaruri de dovleac, spanac sau cu pireu de cartofi.


Analiza ingredientelor rețetei Tocăniță de ciuperci cu smântână:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci, fierte
Avantaje: Ciupercile fierte sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, riboflavină, niacină, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Ele conțin și vitamina D, tiamină, vitamina B6, acid folic ș...
Dezavantaje: Pot provoca reacții alergice....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire