Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort raw din ciocolata albă și cremă de portocale

Vizite: 3525
Timp preparare: 60min
Dificultate: N/A
Rețetă Tort raw din ciocolata albă și cremă de portocale
11707

CALORII

16

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Blat de ciocolata alba
migdale decojite - 700 g
unt de cacao - 300 g
sirop de agave - 6 linguri
sare de Himalaya - 1 varf de cutit
coaja rasa de portocala - 2 linguri

Strat din felii de portocala
portocale - 3 bucati

Crema de portocale
caju - 700 g
portocale - suc de la 5 bucati
sirop de agave - 6 linguri
pastai vanilie - 4 pastai (partea interioara)
unt de caco - 100 g
sare de Himalaya - 1 varf de cutit

Preparare:

1. Blat de ciocolata. Hidratam timp de 8 ore, in apa de izvor, migdale decojite. Le spalam si le macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Adaugam restul ingredientelor si le mixam in robotul cu lama in S pana la completa omogenizare. Turnam intr-un inel culinar si dam la rece pana pregatim stratul din portocale.

2. Strat din felii de portocala. Decojim portocalele si le taiem in felii subtiri. Taiem fiecare felie in 4 si asamblam bucatile de portocala pe blat, urmarind sa il acoperim cat mai complet.

3. Crema de portocale. Hidratam timp de 4 ore, in apa de izvor, nuca de caju. O spalam si o macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Mixam nuca de caju impreuna cu sucul de portocale, siropul de agave, vanilia si sarea in robotul cu lama in S, pana obtinem o crema foarte fina, de consistenta friscai. Adaugam untul de cacao si amestecam bine. Turnam crema peste stratul de portocale si lasam la congelator pentru minim 1 ora.
Ornam dupa bunul plac.


Analiza ingredientelor rețetei Tort raw din ciocolata albă și cremă de portocale:

Migdale
Avantaje: Migdalele pot susține sănătatea sistemului cardiovascular și pot reduce colesterolul total. Conțin o cantitate crescută de vitamine și minerale cu multiple efecte benefice asupra sănătății...
Dezavantaje: Pot cauza reacții alergice. Pot conține oxalați și aflatoxine, substanțe dăunătoare în cantitate crescută, întâlnite în numeroase alimente. Sunt alimente dense caloric....
Nuci caju
Avantaje: Nucile caju sunt bogate în potasiu, acid folic și acid nicotinic....
Dezavantaje: Nucile caju pot provoca alergii. Nu sunt recomandate persoanelor cu pietre la rinichi....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...

Căutați rețete culinare după denumire