Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Reteta Tort raw din ciocolata albă și cremă de portocale

Vizite: 2133
Timp preparare: 60min
Dificultate: N/A
Reteta Tort raw din ciocolata albă și cremă de portocale
11707

CALORII

16

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Blat de ciocolata alba
migdale decojite - 700 g
unt de cacao - 300 g
sirop de agave - 6 linguri
sare de Himalaya - 1 varf de cutit
coaja rasa de portocala - 2 linguri

Strat din felii de portocala
portocale - 3 bucati

Crema de portocale
caju - 700 g
portocale - suc de la 5 bucati
sirop de agave - 6 linguri
pastai vanilie - 4 pastai (partea interioara)
unt de caco - 100 g
sare de Himalaya - 1 varf de cutit

Preparare:

1. Blat de ciocolata. Hidratam timp de 8 ore, in apa de izvor, migdale decojite. Le spalam si le macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Adaugam restul ingredientelor si le mixam in robotul cu lama in S pana la completa omogenizare. Turnam intr-un inel culinar si dam la rece pana pregatim stratul din portocale.

2. Strat din felii de portocala. Decojim portocalele si le taiem in felii subtiri. Taiem fiecare felie in 4 si asamblam bucatile de portocala pe blat, urmarind sa il acoperim cat mai complet.

3. Crema de portocale. Hidratam timp de 4 ore, in apa de izvor, nuca de caju. O spalam si o macinam foarte fin. Topim untul de cacao, in deshidrator (sau in bain-marie), la 40 grade Celsius. Mixam nuca de caju impreuna cu sucul de portocale, siropul de agave, vanilia si sarea in robotul cu lama in S, pana obtinem o crema foarte fina, de consistenta friscai. Adaugam untul de cacao si amestecam bine. Turnam crema peste stratul de portocale si lasam la congelator pentru minim 1 ora.
Ornam dupa bunul plac.


Analiza ingredientelor retetei Tort raw din ciocolata albă și cremă de portocale:

Migdale
Avantaje: Migdalele pot susține sănătatea sistemului cardiovascular și pot reduce colesterolul total. Conțin o cantitate crescută de vitamine și minerale cu multiple efecte benefice asupra sănătății...
Dezavantaje: Pot cauza reacții alergice. Pot conține oxalați și aflatoxine, substanțe dăunătoare în cantitate crescută, întâlnite în numeroase alimente. Sunt alimente dense caloric....
Nuci caju
Avantaje: Nucile caju sunt bogate în potasiu, acid folic și acid nicotinic....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Suc de portocale
Suc de portocale obținut din fructe stoarse, fără zahăr adăugat....
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număr...

CAUTA O RETETA DUPA DENUMIRE:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK