Sushi

Autor: ROmedic

Sushi

Sushi este un aliment emblematic pentru bucataria japoneza si consta in orez, acoperit de peste crud si invelit intr-o alga marina. Orezul pentru sushi este asezonat cu otet din orez, sare si zahar. Sushi se consuma cu betigasele sau cu mana si poate fi inmuiat intr-o cescuta de sos de soia, in care se adauga putin wasabi. Intre fiecare doua portii de sushi diferit, se poate manca o felie de ghimbir marinat pentru a indeparta gustul portiei precedente.


Tipuri de sushi:


Oshizushi – cel mai vechi tip de sushi, compus din doua straturi de orez, intre care sunt puse ingredientele (peste, legume, alge)
Makizushi – consta intr-o alga uscata (nori), peste care se pune un strat de orez si apoi peste si legume. Compozitia se ruleaza, iar ruloul obtinut este taiat in felii.
Nigirizushi – este cel mai cunoscut tip de sushi, constand intr-o biluta de orez pe care se pune o felie de peste crud, iar intre se adauga putin wasabi.
Temakizushi – este un con format dintr-o alga uscata, in care se pune orez si alte ingrediente (peste, legume, etc.)


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 28-05-2007 | Vizite: 1889

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK