Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de dovlecei

Vizite: 3215
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 dovlecel
- 20 g cascaval
- 1 ou
- smantana
- sare

Preparare:

Se curata dovlecelul de coaja si se scobeste miezul cu o lingurita. Se taie in cuburi mici si se fierb 10 min. in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se amesteca poi cu galbenusul, cascavalul ras, albusul spuma, 1/2 lingurita faina si unt. Se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se toarna smantana. Se coace 20-30 minute si se serveste cald sau rece.

Analiza ingredientelor rețetei Budincă de dovlecei:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire