Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Căpșuni cu frișcă

Vizite: 1623
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1328

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg capsuni,
- 50 ml rom,
- 100 g zahar,
- 1/4 kg frisca batuta si indulcita, cu sau fara gelatina.

Preparare:

Capsunile se pun in strecuratoare, se spala la un jet de apa, apoi se curata de codite. Dupa ce s-au scurs bine, se asaza intr-un castron, se stropesc cu romul, se presara cu zaharul si se amesteca usor prin rasturnare cu lingura, asezandu-le imediat in cupe de sticla sau in farfurii de compot (dupa numarul persoanelor).

Se lasa la rece, apoi se orneaza cu frisca.


Analiza ingredientelor rețetei Căpșuni cu frișcă:

Căpșuni
Avantaje: CăpÈ™unile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic È™i potasiu. ConÈ›in o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire