Boli de nutritie

SECTIUNI:
Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Oul este un aliment etalon, dar bogat în colesterol. Ce spun studiile și dacă aceleași recomandări privind consumul de o ouă pentru persoanele sănătoase se pot aplica pacienților cu diabet cu un risc cardiovascular automat mai mare află din articol:...
Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
În prezent diabetul se clasifică în două categorii întâlnite frecvent – tipul 1 sau insulinodependente și tipul 2 sau non-insulinodependent. Pe lângă acestea există și alte subgrupe mai puțin comune precum diabetul latent autoimun al adultului (LADA), diabet de tip adult al tânărului (MODY) și diab...
Diagnosticul de obezitate
Masurarea exacta a masei adipoase se face cu dificultate. ...
Cauze si factori de risc in obezitate Obezitatea apare in conditiile unui bilant energetic pozitiv – atunci cand aporturile calorice sunt mai mari decat cheltuielile energetice....
NOUTATI IN BOLI DE NUTRITIE:
Complicatiile obezitatii
Obezitatea creste riscul aparitiei unor boli si afectiuni, printre care se numara diabetul de tip 2, cardiopatiile, hipertensiunea arteriala si accidentul vascular cerebral. Obezitatea este asociata si cu o incidenta mai mare a unor tipuri de cancer....
Dieta in obezitate
Adoptarea unei diete cu continut mic de calorii este o conditie esentiala pentru tratarea obezitatii....
ALTE ARTICOLE DIN BOLI DE NUTRITIE:


Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK