Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Clătite cu somon

Vizite: 1766
Timp preparare: 100min
Dificultate: N/A
2570

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Somon afumat 100g
Peste congelat de preferinta cod alb sau merluciu 250g
Faina de patiserie 400g
Lapte 250ml
Condimente peste 2g
Smantana 200g
Praf de copt -1/2 pachetel

Preparare:

Se toarna 500 ml apa intrun vas potrivit si se fierbe pestele congelatl ,la foc mediu ,timp de 15-20min
Se strecoara fiertura si se lasa la racit
Se prepara aluatul pentru clatite astfel :
Se toarna intrun vas de aproximativ 1 litru fiertura de peste faina ,praf de copt si lapte
Pentru a obtine un aluat perfomant operatiunea trebuie atent coordonata ,cantitatile de ingrediente fiind puse treptat in ordinea urmatoare :
1.fiertura , faina , praf de copt (toata cantitatea )apoi mixat
2.lapte , faina apoi mixat
Se repeta .Secretul prepararii consta in a face un aluat foarte omogen de consistenta unei smantane care se va dilua la final cu apa minerala .
Este important ca la final aluatul sa aiba consistenta ceva mai mica ca a unei smantane proaspete .
Aluatul se lasa la rece timp de aproximativ 4 ore.
Inainte de coacere se mai amesteca si daca se constata o ingrosare semnificativa se mai dilueaza.
Somonul se taie in fisii
Clatitele trebuiesc coapte in tigaie si apoi se dau la cuptor in vas de sticla si se acopera cu smantana


Analiza ingredientelor rețetei Clătite cu somon:

Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional. Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....

Căutați rețete culinare după denumire