Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crochete de carne și ouă

Vizite: 11705
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
570

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g carne de vita
- 20 g miez de paine alba
- 1/2 ou
- 15 g unt
- 15 g lapte

Preparare:

Carnea si painea muiata in apa si bine stoarsa se dau prin masina de tocat si se amesteca bine cu 5 g unt. Jumatate de ou se bate cu furculita, se amesteca cu laptele, se toarna intr-o tigaie unsa cu putin unt si se fierbe pe baia de apa, obtinind astfel o omleta. Din tocatura se fac doua turtite. Peste una din turtite se asaza omleta tocata cu cutitul, se acopera cu a doua turtita, se lipesc marginile, se asaza intr-o tigaie unsa si se fierbe pe baia de apa.
Se serveste cu bucati mici de unt puse pe deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Crochete de carne și ouă:

Carne de vită tocată
Avantaje: Carnea de vită prajită conține vitamina B12, zinc și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de vită prajită conține grăsimi saturate, colesterol și grăsimi trans....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire