Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Glazură albă

Vizite: 14134
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
818

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- un albus,
- 150-200 g zahar,
- 15 ml zeama de lamaie.

Preparare:

Albusul se bate spuma cu furculita sau cu un tel mic; se adauga zaharul si zeama de lamaie, cu care se freaca numai circular, pana cand se topeste zaharul si se moaie albusul, ca o smantina groasa care curge putin.

Aceasta glazura se foloseste pentru fursecurile care au fost deja coapte:islere, rondele din aluat fraged, indiene, ciuperci din indiene. Glazura se aplica cu lama cutitului deasupra lor, in strat subtire, apoi se lasa sa se usuce, fara sa se introduca in cuptor, ca sa ramina glazura alba.

Rondelele din aluat fraged se pot coace pe jumatate, apoi se ung repede cu glazura cu ajutorul pensulei si se introduc in cuptor unde se lasa pana ce se rumeneste putin glazura, capatand un gust de zahar caramelizat si culoare roz; dupa ce s-au racit, se lipesc cate doua cu marmelada.

Cand este nevoie de o glazura alba, putin mai consistenta, care sa se puna in strat mai gros, dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga zaharul si zeama de lamaie si spuma se bate in continuare 5-6 minute, pe un vas cu apa clocotita ca albusul sa se infierbinte. Glasarea se va face cu lama unui cutit inoxidabil, intr-un strat subtire de 3 5 mm sau mai gros, pana la 2 cm. Pe glazura se pot face diferite decoruri cu furculita intoarsa sau cu varful linguritei cu care se scot ciocuri mai dese sau mai mari si bomboane mici colorate, ciocolata granule sau rasa prin razatoare direct peste prajitura, nuci tocate mai mare, rahat colorat taiat in forma de chibrit, etc.

Se lasa la rece sa se usuce pina a doua zi. Glazura subtire se va usca bine; daca este mai groasa, va ramine ca o crema bine inchegata.


Analiza ingredientelor rețetei Glazură albă:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire