Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată verde suceveană

Vizite: 1323
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
680

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 capatani salata verde
- 25 g slanina
- 100 g smantana
- 20 ml otet
- sare

Preparare:

Salata verde se spala foaie cu foaie, in mai multe ape, iar inimile se taie in patru.

Slanina se taie cubulete, se prajeste intr-o tigaie, se toarna peste salata si se amesteca.

Smantana se amesteca cu o lingura de otet si sare si se toarna peste salata.

Se serveste imediat.


Analiza ingredientelor rețetei Salată verde suceveană:

Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Slănină

Slănina, un preparat românesc tradițional, atunci când este consumată în cantități moderate poate să scadă colesterolul și să ajute sănătatea inimii.

...
Dezavantaje: Slănina are un conținut ridicat de grăsimi saturate și sodiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire