Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Reteta Sirop de mentă

Vizite: 2005
Timp preparare: 160min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- frunze de menta,
- zahar.

Preparare:

Se face un ceai concentrat din menta proaspata; aceasta se fierbe 10 minute cu apa, dupa apreciere, se lasa cca 4-5 ore, apoi se strecoara 30-40 frunze de menta se fierb cu 3 l apa cca. 30 minute, apoi se strecoara prin tifon dublu, masurindu-se apoi lichidul obtinut.

Acesta se fierbe cu zahar. Se poate fierbe cu 1 kg zahar la 1 kg zeama, ca pentru jeleu (cand se ridica lingura, vor cadea 3 picaturi, una langa alta, de pe latul ei). Se toarna fierbinte in sticle si se foloseste diluat cu apa sau sifon. Este indicat in afectiunile ficatului si stomacului.


Analiza ingredientelor retetei Sirop de mentă:

Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

CAUTA O RETETA DUPA DENUMIRE:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK