Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spirale cu chimen

Vizite: 1218
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
4463

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g faina
- 225 g margarina
- 125 ml lapte
- 75 g smantana
- 4 buc oua
- 30 g chimen
- 1 plic praf de copt
- sare

Preparare:

Praful de copt se dizolva in lapte, se aduga smantana, faina, margarina, 3 oua, sare si jumatate din cantitatea de chimen.

Se framanta bine si se lasa aluatul sa se odihneasca la rece timp de o ora.

Se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm, care se unge cu ou si se presara cu restul de chimen.

Se taie cu cutitul in fasii de 15 mm latime si 12-14 cm lungime, se rasuceste fiecare fasie in mana ca sa i se dea forma de spirala, se asaza in tavi si se coc la foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Spirale cu chimen:

Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire