Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort cu alune

Vizite: 1365
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1939

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g faina fara gluten
- 1 plic zahar vanilat
- 80 g unt moale
- 100 g alune zdrobite nu foarte marunt
- 8 oua
- 3 linguri zahar

Preparare:

Se bat albusurile cu putin zahar, se adauga putin cate putin zaharul, la fel cate un albus apoi se adauga alunele zdrobite, untul si faina. Se pune
aluatul intr-o tava unsa cu unt si se pune in cuptor, preincalzit, la 180 grade C, cam 40 minute.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


Analiza ingredientelor rețetei Tort cu alune:

Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire