Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Medalion de pui în crustă de mac pe pat de legume

Vizite: 2556
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
Rețetă Medalion de pui în crustă de mac pe pat de legume
1157

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

un piept de pui dezosat, 2 morcovi fierti, un cartof fiert, 75 g orez, un ou, 50 g mac, 250 g frunze de spanac, sare, piper condimente pui, 30 g faina, 2 catei de usturoi, ulei

Preparare:

1. Pieptul de pui dezosat se taie in doua apoi se spala si se sterge cu un prosop, se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se bate oul si se trece prin el bucatile de piept,apoi se trec prin faina apoi iar prin ou si apoi se tavalesc prin mac si se prajesc in ulei incins pe toate fetele apoi se scot pe servetel absorbant ,sa scapam de surplusul de ulei. Se lasa sa se raceasca un pic.
2. Frunzele de spanac spalate bine se fierb 5 minute in apa cu sare apoi se scurg si se calesc 3 minute intr-un pic de ulei impreuna cu usturoiul feliat,se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Orezul se fierbe si el in 200 ml apa cu sare,apoi se acopera si se lasa 5 minute.
3. Se monteaza pe platou 3-4 rondele de cartof fiert (eu le-am rumenit un pic la cuptor) apoi spanacul calit ,deasupra un strat de rondele subtiri de morcov,deasupra se aseaza orezul fiert,iar un strat de rondele de morcov si la urma feliute subtiri taiate din pieptul de pui in crusta de mac.
Este un preparat de efect pentru o masa festiva dar si pentru o masa in familie.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Medalion de pui în crustă de mac pe pat de legume:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Semințe de mac
Avantaje: Semintele de mac sunt o sursa buna de calciu, tiamina, magneziu, fosfor si zinc....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire