Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Păstrăvi cu unt

Vizite: 3368
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
741

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150-200 g pastravi
- 2-3 felii morcov
- 5 g unt
- sare
- verdeata

Preparare:

Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarime.

Analiza ingredientelor rețetei Păstrăvi cu unt:

Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstrăv
Avantaje: Păstrăvul este o sursă bună de proteine, vitamina B12, tiamina, riboflavină, niacină, fosfor, seleniu, acizi graşi Omega 3. Consumul de păstrăv îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară...
Dezavantaje: Păstrăvul este bogat în colesterol. Ca mai toate sursele importante în Omega 3, consumul excesiv de păstrăv sau suplimente din ulei de peşte ar putea creşte riscul de hemoragii sau probleme di...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire