Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pateu de casă

Vizite: 3362
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
449

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 ficatei mari de pui
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 50 g unt
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 crenguta de cimbru
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 frunza de dafin
- busuioc uscat
- putin piper si sare (optional)

Preparare:

Ficateii de pui se dau intr-un clocot; se arunca apa cu spuma si se spala cu apa rece, apoi se taie pe jumatate.
Ceapa se taie solzisori si usturoiul rondele.
Se pune intr-o craticioara untul, cand s-a topit se adauga ceapa si usturoiul, se pun condimente si se lasa cateva minute sa se inmoaie.
Se adauga ficateii, jumatate de pahar cu apa, crengutele de busuioc si rozmarin. Se pune capacul si se lasa la fiert (inabusit) cam 15 minute.
Se lasa ficateii sa se raceasca putin, (apa scade aproape de tot), apoi se pune toata compozitia in vasul de la blender (se scot crengutele si foaia de dafin).
Se pune si galbenusul la fiert si se paseaza cu mixerul vertical pana se face crema.


Analiza ingredientelor rețetei Pateu de casă:

Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire