Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piureu de merluciu

Vizite: 3071
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
59

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 20 g de file de merluciu
- 1/2 lingurita de suc de lamaie
- 5 g de unt
- sare
- patrungel

Preparare:

Se fierbe pestele in apa clocotita cu sarea si sucul de lamaie timp de 5 minute. Se strecoara pestele, se pune in mixer si se adauga untul topit in prealabil.
Se poate servi cu un cartof fiert.


Analiza ingredientelor rețetei Piureu de merluciu:

Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire