Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu sos de usturoi pe pat de mămăliguță

Vizite: 1999
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Pui cu sos de usturoi pe pat de mămăliguță
1347

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

500 g pui, jumatate legatura patrunjel, jumatate pahar vin rosu (150ml), 1 ceasca suc de rosii, 4 catei de usturoi, 1 lingurita boia iute, sare, piper.

Preparare:

Carnea de pui se prajeste in putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste frumos pe fiecare parte.
Se presara boia si se adauga apa cam 1 cana si jumatate cat sa cuprinda carnea. Apoi turnam si vinul, sucul de rosii, patrunjelul tocat si lasam sa fiarba pana scade sosul la jumatate.
Adaugam usturoiul taiat felii subtiri, potrivim de sare si piper, lasam sa mai dea un clocot, dupa care servim. Atentie, daca sosul scade prea mult, mai adaugam apa.
Se serveste pe un pat de mamaliguta. Mamaliguta trebuie sa fie mai moale, se prepara din 2 cani de apa si 1 cana de malai, sare, doua felii de unt si cateva cubulete de cascaval.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu sos de usturoi pe pat de mămăliguță:

Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin roșu de masă
Avantaje: Vinul rosu de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Vinul rosu contine cea mai mare concentratie de flavonoide, in special resveratrol, care se gaseste in cojile de ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul rosu de masa provin din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire