Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Quiche cu ceapă și șuncă

Vizite: 1359
Timp preparare: 120min
Dificultate: medie
2972

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt (sau margarina)
- 4 linguri apa rece
- sare

Umplutura:
- 200 g sunca (sau bacon)
- 4 cepe potrivite
- o cultie smantana (200 ml)
- 4 oua (optional se poate adauga si cascaval)

Preparare:

Se face aluatul. Se topeste cu putina margarina, se pune faina, sare (dupa gust), se framanta in timp ce se adauga si cele 4 linguri de apa. Rezulta un aluat sfaramicios.
Apoi se unge o tava cu diametrul de 28 cm cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se imbraca tava in aluat apasand cu mainile.
Apoi se pune tava in frigider, cam o ora.
Se taie sunca fasiute, ceapa pestisori. Mai intai se prajesc putin sunca si apoi in grasimea pe care a lasat-o se poate cali foarte putin ceapa.
Se scoate aluatul de la frigider, se intepa cu o furculita si se baga la cuptor pentru 10 min (la foc potrivit).
Cat a stat aluatul la cuptor se bate spuma albusurile de la oua si se amesteca galbenusurile cu smantana, sare si piper si apoi albusurile cu galbenusurile impreuna cu grija sa nu se lase chiar de tot compozitia.
Se scoate tava din cuptor dupa cele 10 min. Se aseaza ceapa calita apoi sunca si la urma amestecul de oua si smantana. Se da la cuptor pentru 30 min tot la foc potrivit.
Dupa ce se scoate din cuptor, cam dupa 5 min se poate mai lasa, dar nu foarte mult.


Analiza ingredientelor rețetei Quiche cu ceapă și șuncă:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire