Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de primăvară

Vizite: 1618
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1997

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 8 cartofi
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 legaturi de ridichi rosii
- 1 legatura de patrunjel
- 4 oua fierte tari
- zeama de lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- sare

Preparare:

Cartofii se pun la fiert, fara a fi in prealabil decojiti. Dupa ce au fiert, se racesc, se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa se spala si se toaca, ridichile se spala si se taie rondele. Ouale fierte tari se decojesc, se taie in sferturi si se adauga peste cartofi, ceapa si ridichi.
Apoi, se prepara sosul de salata. Se amesteca intr-un pahar zeama de la o lamaie cu uleiul de masline, sarea si zaharul si se toarna peste salata.
Se amesteca bine, apoi se orneaza cu patrunjel proaspat tocat.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de primăvară:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare? 1. Grasimi bune Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ridichi roșii
Avantaje: Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, vitamina C, acid folic și potasiu. Sunt benefice în caz de afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, indigestie și dureri în piept....
Dezavantaje: Ridichile nu trebuie consumate de persoanele care suferă de ulcer, de inflamație gastrică sau de boli ale glandei tiroide....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire