Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de sparanghel

Vizite: 2130
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
69

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g sparanghel
- 5 ml ulei de masline
- 5 ml otet de mere
- 5 g mustar
- sare

Preparare:

Sparanghelul se curata de fibrele atoase, se taie in bucati de 3-4 cm si se fierbe in apa cu sare cam 20 de minute.
Se amesteca restul de ingrediente si se face un sos.
Sparanghelul se scoate din farfurie si se acopera cu sos.
Este recomandat sa se lase la fiert cam 15-20 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de sparanghel:

Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire