Bucataria traditionala mexicana

Autor: ROmedic

Bucataria traditionala mexicana

Bucataria mexicana este foarte variata, datorita mostenirii sale precolumbiene, la care se adauga  influentele europene, africane si asiatice. Desi bucataria traditionala s-a diversificat foarte mult datorita acestor influente, la baza raman porumbul, fasolea si fructul de avocado, care erau alimentele tipice inainte de sosirea spaniolilor in Mexic.


Bucataria mexicana nu ar mai fi aceeasi fara nenumaratele soiuri de ardei, dintre care o buna parte sunt foarte iuti. Alte condimente sunt: chimion, scortisoara, cuisoare, coriandru, oregano, ceapa, usturoi si sucurile de lamaie si lamaie verde (limes). In plus, rosiile, fructele de avocado si bananele joaca un rol important in bucataria mexicana.


Datorita climatului variat, de la tropic la arid, bucataria mexicana prezinta mai multe stiluri culinare regionale. Cea mai sofisticata bucatarie mexicana se gaseste in zona centrala a Mexicului – Ciudad de Mexico. Cheia succesului sau culinar este gama variata de ingrediente.


Zona centrala a imprumutat retetele din zonele invecinate sau din alte tari. In general, bucatarii adopta o reteta straina, asupra careia isi pun amprenta, in functie de inspiratia lor.


O delicatesa mexicana originala autentica este mole poblano – curcan in sos cu zeci de ingrediente, printre care ardei iute si ciocolata.

Mancaruri si bauturi mexicane

Tortilla – este painea mexicana, nelipsita de la masa, fabricata din grau (in regiunile nordice, unde ploaia este insuficienta pentru culturile de porumb) sau porumb (in restul tarii)......


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 26-08-2011 | Vizite: 4881

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK