Bucataria traditionala mexicana

©

Autor: Redacția ROmedic

Bucataria traditionala mexicana

Bucataria mexicana este foarte variata, datorita mostenirii sale precolumbiene, la care se adauga  influentele europene, africane si asiatice. Desi bucataria traditionala s-a diversificat foarte mult datorita acestor influente, la baza raman porumbul, fasolea si fructul de avocado, care erau alimentele tipice inainte de sosirea spaniolilor in Mexic.


Bucataria mexicana nu ar mai fi aceeasi fara nenumaratele soiuri de ardei, dintre care o buna parte sunt foarte iuti. Alte condimente sunt: chimion, scortisoara, cuisoare, coriandru, oregano, ceapa, usturoi si sucurile de lamaie si lamaie verde (limes). In plus, rosiile, fructele de avocado si bananele joaca un rol important in bucataria mexicana.


Datorita climatului variat, de la tropic la arid, bucataria mexicana prezinta mai multe stiluri culinare regionale. Cea mai sofisticata bucatarie mexicana se gaseste in zona centrala a Mexicului – Ciudad de Mexico. Cheia succesului sau culinar este gama variata de ingrediente.


Zona centrala a imprumutat retetele din zonele invecinate sau din alte tari. In general, bucatarii adopta o reteta straina, asupra careia isi pun amprenta, in functie de inspiratia lor.


O delicatesa mexicana originala autentica este mole poblano – curcan in sos cu zeci de ingrediente, printre care ardei iute si ciocolata.

Mancaruri si bauturi mexicane

Tortilla – este painea mexicana, nelipsita de la masa, fabricata din grau (in regiunile nordice, unde ploaia este insuficienta pentru culturile de porumb) sau porumb (in restul tarii)......


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 26-08-2011 | Vizite: 7629
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!