Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Brioșe cu fructe și nuci

Vizite: 3429
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

12 portii:

- 1 cana faina de orez
- 1 lingura praf de copt
- 1 cana faina de porumb (sau ovaz)
- 1 cana nuci macinate
- 1 cana miere
- 1 cana ulei
- 1 cana lapte
- 2 oua, batute usor
- 1/2 cana caise uscate
- 1/2 cana afine

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se unge cu ulei o tava speciala si se tapeteaza cu faina.
Se amesteca faina de orez, praful de copt si faina de porumb (sau ovaz) intr-un bol mare.

Separat, se amesteca nuca, mierea, uleiul, laptele si ouale si se toarna pasta obtinuta peste faina, amestecand usor. La sfarsit, se adauga caisele si afinele.

Compozitia se toarna in formele speciale pentru copt si se lasa la cuptor 20 minute, pana cand briosele se rumenesc usor si sunt ferme la atingere.


Analiza ingredientelor rețetei Brioșe cu fructe și nuci:

Afine
Avantaje: Afinele sunt sărace în grăsimi și sodiu, fiind o sursă de vitamina C, vitamina K și minerale. Conțin numeroși fitonutrienți cu rol anti-oxidant și anti-inflamator. Au efecte benefice asupr...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de afine provin din zaharuri. Dacă afinele sunt consumate în exces, conținutul lor glucidic poate provoca diaree. Unele persoane pot prezenta alergii la ...
Caise uscate
Avantaje: Caisele uscate sunt o sursă bună de vitamina A, fibre alimentare și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Caisele uscate sunt bune în caz de constipa...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de caisele uscate provin din zaharuri, motiv pentru care trebuie să fie evitate de diabetici. Caisele uscate conțin sulfiți (dioxid de sulf), pentru a le pă...
Făină de orez alb
Avantaje: Făina de orez alb are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Nu on'ie gluten....
Dezavantaje: Conține mai puțin folat decât făina de grâu integral. Are mai puțini fitonutrienți decât grâul integral. Risc de intoxica'ie cu arsenic....
Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci. Poate afecta absorbția de minerale....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire