Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cotlete de miel cu sparanghel alb și verde

Vizite: 3676
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Cotlete de miel cu sparanghel alb și verde
2847

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

900-1000 g cotlet de miel
400-500 g sparanghel alb si verde (jumatatile cu vîrf), curatat daca e nevoie
80 g pastai tinere de mazare
1 ceapa rosie lunguiata taiata în patru
4 - 5 linguri ulei de masline
3 - 4 catei de usturoi
2-3 ramurele de rozmarin
piper, sare proaspat râsnite

Preparare:

Se rumenesc bucatile de ceapa în putin ulei. Se scot deoparte. Se continua cu pastaile de mazare în aceeasi tigaie. Se soteaza 2-3 minute, nu mai mult, altfel îsi pierd culoarea frumoasa si crocantetea. Tot în aceeasi tigaie se mai adauga un strop de ulei, se aseaza prima data sparanghelul alb, iar dupa 2-3 minute se adauga si cel verde. Se salta tigaia când si când pâna se înmoaie putin si sparanghelul verde. Se sareaza si se pastreaza calzi.
Cotletele de miel se pipereaza si se prajesc scurt pe foc iute în ulei încins împreuna cu ramurelele de rozmarin si cateii de usturoi. Se sareaza dupa prajire!


Analiza ingredientelor rețetei Cotlete de miel cu sparanghel alb și verde:

Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Cotlet de miel (antricot)
Cotletul de miel se gătește rapid, prăjit sau fiert înăbusit, fiind relativ sărac în grăsimi....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire