Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fursecuri cu fulgi de grâu

Vizite: 3454
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2387

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 pachet de unt
- 1/2 cana de zahar alb
- 1/2 cana de zahar brun
- esenta de vanilie
- 1 ou
- 1 1/4 cana de faina
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 pachet de praf de copt
- 1 cana de fulgi de grau
- 1/2 cana de ciocolata rasa (tip menaj)

Preparare:

Se incinge cuptorul mai intai. Intr-un bol mare amesteca cu mixerul untul, zaharul, vanilia si oul pana cand devin o pasta omogena.
Se adauga faina in ploaie, scortisoara, praful de copt avand grija sa nu se faca cocoloase.
Se pun apoi fulgii de grau si ciocolata rasa. Cu o lingura, se ia din compozitia de fursecuri, se trece prin zahar brun, apoi se pune in tava de cuptor.
Tava se tine la cuptor circa 5-10 minute, pana ce fursecurile capata o nuanta aurie.
Se servesc reci cu lapte.


Analiza ingredientelor rețetei Fursecuri cu fulgi de grâu:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Fulgi de grâu
Avantaje: Cerealele integrale sunt carbohidrați complecși, care furnizeaza energie ce se eliberează încet, timp de câteva ore....
Dezavantaje: Multe mărci cunoscute conțin cantități mari de zahăr și sare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire