Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez cu mere

Vizite: 4201
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
326

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 30 g orez
- 30 ml lapte
- 400 ml apa
- 30 g zahar
- 300 g mere
- coaja rasa de lamaie

Preparare:

Se fierbe orezul in apa amestecata cu laptele. Cand orezul incepe sa fiarba, se adauga merele curatate si taiate felii sau rase, zaharul si coaja de lamaie. Compozitia se pune la cuptor, pana cand orezul este bine fiert, apoi se aseaza intr-un vas clatit cu apa rece, pentru a lua forma. Dupa ce se
raceste, se rastoarna pe o farfurie. In loc de mere, se pot folosi caise sau pere.


Analiza ingredientelor rețetei Orez cu mere:

Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire