Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Perișoare

Vizite: 1294
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
692

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 300 g carne calitatea I-a (de vita, amestec sau de porc);
- un ou;
- sare si piper dupa gust;
- putin patrunjel verde.

Optional:
- 30 g ceapa;
- 25 g orez.

Preparare:

Carnea se curata de pielite, se spala, se taie si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca bine cu ou, putin patrunjel verde tocat, piper macinat si putina sare.

Optional se poate adauga putina ceapa - taiata marunt si calita separat in ulei - si orez fiert pe jumatate (fiert separat in apa clocotita cu sare).

Din pasta de carne rezultata se formeaza cu mana uda perisoare de forma sferica ce se pun la fiert in ciorba sau supa de oase.


Analiza ingredientelor rețetei Perișoare:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire