Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Roșii umplute cu paste

Vizite: 1302
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
298

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g paste
- 4 rosii mari si rotunde
- 100 g branza (ricotta) sau dupa gust
- 1 lingurita Capere
- 4 de sardine sau hamsie
- 2 linguri de parmegiano ras
- 1 lingura de ulei de masline
- sare
- piper
- 2-3 frunze de busuioc sau cimbru uscat

Preparare:

Se fierbe pasta in apa sarata. Intre timp se taie rosiile in jumatati si se scoate miezul. Se pun deoparte pulpa de rosii. Intr-un alt bol se amesteca pulpade rosii cu branza. Se adauga caperele, parmigiano ras si sardinele taiate bucati si apoi uleiul, sarea, piperul si busuiocul.
Se pune la scurs pastele si se trece putin sub jet de apa rece. Se adauga in compozitia pregatita si se amesteca bine si usor. Jumatatiile de rosii se umplu cu aceasta compozitie si se serveste la felul I.


Analiza ingredientelor rețetei Roșii umplute cu paste:

Branză ricotta
Avantaje: Brânza ricotta conține proteine, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Brânza ricotta este bogată în grăsimi saturate....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Capere
Capere conservate....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire