Apa minerală Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor:

Apa minerală

Apa minerală este un amestec esențial de minerale și poate îmbunătăți starea generală de sănătate, dacă este consumată regulat.

Apa minerală vs apa plată

Diferența primară între apa de la robinet obișnuită și apa minerală este conținutul de minerale din aceste ape, precum fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu, printre altele. (1)

În timp ce apa de la robinet nu este întotdeauna pură, apa minerală are niveluri măsurabile de minerale. În plus, nu există nicio carbonatare a gazelor în apa de la robinet, în timp ce apa minerală poate avea uneori carbonatare.

În cele din urmă, întrucât apa minerală tinde să fie colectată din surse subterane, există o șansă mult mai mică de contaminare, în timp ce apa de la robinet, în unele zone, nu este consumată de frica contaminării.

Beneficii

Detoxifiere

Apa minerală poate ajuta la inducerea urinării, care este una dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului, eliminând excesul de grăsimi, săruri și toxine. (2) Acest lucru poate ajuta și la reducerea încordării de la nivelul rinichilor și a metabolismului.

Pierdere în greutate

Deși nu există calorii în apa minerală, nutrienții suplimentari și carbonatarea pot ajuta la inducerea senzației de sațietate, în comparație cu apa plată. Pentru persoanele care încearcă să slăbească, consumul de apă minerală poate susține eforturile de pierdere în greutate.

Electroliţi

Spre deosebire de apa plată, apa minerală conține potasiu și sodiu. (3) Acesta este un mod excelent de a îmbunătăți funcția sistemului nervos și de a reduce tensiunea arterială, deoarece potasiul este un vasodilatator. Cu alte cuvinte, această apă carbogazoasă poate proteja sănătatea cardiovasculară.

Reduce aciditatea

Apa minerală conține sulfați. Sulfații sunt catalizatori pentru pancreas și ajută la producerea de enzime digestive precum lipaza și amilaza. Aceste enzime digestive ușurează problemele precum balonarea și constipația. Reduce, de asemenea, coagularea toxinelor din duoden și intestine

Densitatea oaselor

Apa minerală are niveluri ridicate de magneziu și calciu și ajută la densitatea minerală a oaselor, ceea ce reduce riscul de a dezvolta osteoporoză odată cu înaintarea în vârstă. (4)

Colesterol

Magneziul poate ajuta la reglarea sănătății cardiovasculare și a fost asociat cu scăderea nivelului general de colesterol. (5) Apa minerală, care are un nivel ridicat de magneziu poate reduce riscul de ateroscleroză și de infarct.

Crește vigilența fizică

Apa minerală este un amestec de diferite minerale precum magneziu și potasiu. Aceste minerale sunt necesare pentru creșterea și funcționarea corespunzătoare a mușchilor umani. Ele îmbunătățesc rata de răspuns a mușchilor. Prin urmare, apa minerală crește vigilența fizică.

Boli neurodegenerative

Când electroliții sunt bine echilibrați, sistemul nervos va funcționa corect și vor există șanse reduse de inflamație cronică sau de stres oxidativ. La rândul lor, unele studii au descoperit că dacă bei apă minerală te poți proteja împotriva anumitor boli neurodegenerative, cum ar fi demența. (6)

Circulaţie

Fierul este prezent în apa minerală și ajută la îmbunătățirea circulației. (7) Fierul este o componentă critică în producția de globule roșii. Astfel, mai mult fier înseamnă o oxigenare mai bună, o vindecare mai rapidă și o funcționare mai bună a organismului.

Dezavantaje

În mod clar, există multe beneficii în ceea ce privește consumul de apă minerală, dar există și unele efecte secundare, inclusiv tensiunea arterială crescută și riscul de toxicitate plastică, cancer și îndulcitori artificiali.

Hipertensiune arterială

Unele ape minerale au conținut ridicat de sodiu, ceea ce ar putea provoca o creștere a tensiunii arteriale, în special la cei care se luptă deja să-și echilibreze electroliții.

Toxicitate din plastic

Dacă apa minerală este îmbuteliată sau depozitată în mod necorespunzător, există un anumit risc de toxicitate plastică, iar în timp ce acesta este destul de rar, este întotdeauna mai bine să consumi apă minerală direct de la sursă, dacă este posibil. (8)

Îndulcitori artificiali

Unele ape minerale sunt tratate sau prelucrate și pot fi expuse la alte substanțe chimice sau îndulcitori. Dacă vrei să profiți de beneficiile pure ale apei minerale, evită apa minerală care a fost prelucrată excesiv, deoarece acest lucru ar putea reduce conținutul de minerale.



AVANTAJE:
Conține minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu, în niveluri măsurabile.

DEZAVANTAJE:
Unele ape minerale au conținut ridicat de sodiu.

Data actualizare: 09-08-2019 | creare: 19-04-2012 | Vizite: 10297
Bibliografie
1. Chemical Composition of Bottled Mineral Water. Url: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00039896.1989.9934383
2. Water, mineral waters and health. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261561405001792
3. A Sodium-Rich Carbonated Mineral Water Reduces Cardiovascular Risk in Postmenopausal Women. Url: https://academic.oup.com/jn/article/134/5/1058/4757193
4. Mineral water as a source of dietary calcium: acute effects on parathyroid function and bone resorption in young men. Url: https://academic.oup.com/ajcn/article/71/4/999/4729209
5. Reduction in cardiovascular risk by sodium-bicarbonated mineral water in moderately hypercholesterolemic young adults. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955286309001703
6. Silicon-Rich Mineral Water as a Non-Invasive Test of the ‘Aluminum Hypothesis’ in Alzheimer's Disease. Url: https://content.iospress.com/articles/journal-of-alzheimers-disease/jad121231
7. BOTTLED WATER:UNDERSTANDING A SOCIAL PHENOMENON. Url: http://bechtel.colorado.edu/~silverst/cven1317/bottled_water%20ferrier.pdf
8. Leaching of antimony from polyethylene terephthalate (PET) bottles into mineral water. Url: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969709003647
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Apa minerală:

Continut pentru:
100g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: