Boli de nutritie

SECTIUNI:
Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Oul este un aliment etalon, dar bogat în colesterol. Ce spun studiile și dacă aceleași recomandări privind consumul de o ouă pentru persoanele sănătoase se pot aplica pacienților cu diabet cu un risc cardiovascular automat mai mare află din articol:...
Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
În prezent diabetul se clasifică în două categorii întâlnite frecvent – tipul 1 sau insulinodependente și tipul 2 sau non-insulinodependent. Pe lângă acestea există și alte subgrupe mai puțin comune precum diabetul latent autoimun al adultului (LADA), diabet de tip adult al tânărului (MODY) și diab...
Diagnosticul de obezitate
Masurarea exacta a masei adipoase se face cu dificultate. ...
Cauze si factori de risc in obezitate Obezitatea apare in conditiile unui bilant energetic pozitiv – atunci cand aporturile calorice sunt mai mari decat cheltuielile energetice....
NOUTATI IN BOLI DE NUTRITIE:
Complicatiile obezitatii
Obezitatea creste riscul aparitiei unor boli si afectiuni, printre care se numara diabetul de tip 2, cardiopatiile, hipertensiunea arteriala si accidentul vascular cerebral. Obezitatea este asociata si cu o incidenta mai mare a unor tipuri de cancer....
Dieta in obezitate
Adoptarea unei diete cu continut mic de calorii este o conditie esentiala pentru tratarea obezitatii....
ALTE ARTICOLE DIN BOLI DE NUTRITIE: