Traditii culinare

SECTIUNI:
Specialitati italiene
Italia are 20 regiuni, fiecare cu stilul sau culinar propriu. Regiunea Emilia-Romagna este denumita “La Grassa” datorita bucatariei sale copioase. Specificul acestei bucatarii regionale este dat de utilizarea carnii de porc, ingredient de baza in prepararea carnatilor renumiti ai orasului Bologna – mortadella si a unui sos ideal pentru paste – ragu......
Delicatese grecesti
Baclava – prajitura facuta din foi de aluat, nuci sau migdale si insiropata cu miere sau sirop de zahar...
Delicatese franceze
Anual, francezii consuma intre 3000 si 4000 tone de pui de balta (adica 60 - 80 milioane bucati). In prezent, puiul de balta este o specie protejata in Franta, fiind importat din Indonezia......
Beneficiile pentru sanatate ale bucatariei franceze
Frantuzoaicele sunt invidiate pentru silueta lor zvelta. In schimb, dieta tipica in Franta contine sosuri grase, unt, branza cu grasime, carne si ciocolata. Cu toate acestea, francezii sunt considerati drept cea mai sanatoasa populatie din lume, datorita nivelului scazut de boli cardiovasculare si obezitate....
NOUTATI IN TRADITII CULINARE:
Alimente de baza in mancarea chinezeasca
O expresie foarte cunoscuta spune ca in China se mananca orice are patru picioare (cu exceptia meselor), tot ce zboara (cu exceptia avioanelor) si tot ce inoata (cu exceptia submarinelor)....
Delicatese chinezesti
Jiaozi – sunt specialitati chinezesti asemanatoare coltunasilor, preparate din carne tocata si legume, invelite intr-un aluat, ale carui margini sunt lipite....
ALTE ARTICOLE DIN TRADITII CULINARE: