Ardei gras verde Beneficii și riscuri, calorii, compoziția nutritivă

©

Autor:

Ardei gras verde

Ardeii verzi fac parte din familia Capsicum Annum. Aceștia au dimensiuni medii, formă de clopot, piele lucioasă și o textură cărnoasă. Pe lângă faptul că dau gust preparatelor, ardeii verzi oferă și unele beneficii pentru sănătate.

Beneficii

Sursă de antionxidanți

Ardeiul verde este un antioxidant puternic. Acesta conține vitamina A, C și complexul de vitamine B, care au rolul de a contrabalanseza efectele distructive ale radicalilor liberi asupra corpului.

Compușii principali ai ardeilor sunt:

  • Luteina. În timp ce este abundentă în ardeii verzi, luteina este absentă în ardeii copți. Un aport adecvat de luteină poate îmbunătăți sănătatea ochilor (1).
  • Quercetina. Studiile indică faptul că acest antioxidant polifenol poate fi benefic pentru prevenirea anumitor afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul (2).
  • Luteolina. La fel ca quercetina, luteolina este un antioxidant polifenol care poate avea o varietate de efecte benefice asupra sănătății (3).

Îmbunătățește imunitatea

Cantitatea de vitamina C conținută de ardeii verzi ajută la creșterea imunității și te ajută să rămâi sănătos.

Îmbunătățește starea de spirit

Dacă te simți supărat, încearcă să crești cantitatea de vitamina B6 pe care o consumi. Aceasta poate fi găsită, în mod natural, în ardeii verzi. Vitamina B6 va ajuta creierul să producă serotonină și norepinefrină, două substanțe chimice care afectează starea de spirit.

Pierdere în greutate

Ardeii verzi au un conținut scăzut de grăsimi și calorii - 1 gram de grăsime și 29 de calorii pe porție - ceea ce îi face o opțiune ideală atunci când urmezi o dietă.

Sănătatea ochilor

Cele mai frecvente tipuri de deficiențe de vedere includ degenerarea maculară și cataracta, principalele cauze ale acestora fiind îmbătrânirea și infecțiile. Luteina și zeaxantina - carotenoizi găsiți în cantități relativ mari în ardeii verzi - pot îmbunătăți sănătatea ochilor atunci când sunt consumate în cantități adecvate (4).

De fapt, poate proteja retina de deteriorarea oxidativă (5). O serie de studii indică faptul că un consum regulat de alimente bogate în aceste carotenoide poate reduce atât riscul de cataractă, cât și degenerare maculară (6).
Ameliorează durerea

Proprietățile antiinflamatorii ale ardeilor verzi ajută la ameliorarea durerii și a umflăturii asociate cu afecțiuni osoase severe, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă etc.

Astm

Ardeii verzi poat fi beneficii pentru pacienții cu astm, deoarece conțin fitonutrienți, un grup special de compuși ai plantelor care au capacitatea de a relaxa pasajul respirator și de a reduce gâfâirea.

Sănătatea pielii

Proprietățile antioxidante ale ardeilor verzi îi fac eficienți împotriva daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi. Diferite vitamine antioxidante, în special vitamina C, pot facilita formarea de colagen la nivelul pielii.

De asemenea, consumul regulat de suc de ardei verde este util în combaterea semnelor îmbătrânirii și în vindecarea erupțiilor cutanate, a acneei și a altor infecții ale pielii. (7)

Sănătatea părului

Ardeii verzi sunt o sursă de siliciu natural, care este benefic pentru păr. Atunci când incluzi suc de ardei verde în dieta zilnică, circulația sângelui va crește semnificativ la nivelul scalpului, stimulând creșterea părului. (8)

Efecte adverse

Ardeii verzi sunt, în general, sănătoși și bine tolerați, dar unele persoane pot fi alergice. Mai exact, persoanele care au alergie la polen pot fi, de asemenea, sensibile la ardei gras din cauza reactivității încrucișate (9).

Ardeii verzi sunt bogați în vitamine și antioxidanți, în special vitamina C și diverși carotenoizi. De asemenea, prezintă riscuri minime pentru sănătate



AVANTAJE:
Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru întărirea organismului.

DEZAVANTAJE:
O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri.
Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.

Data actualizare: 10-09-2019 | creare: 14-05-2012 | Vizite: 17532
Bibliografie
1. Anti‐oxidant content of different coloured sweet peppers, white, green, yellow, orange and red (Capsicum annuum L.). Url: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2621.2006.01368.x
2. Therapeutic potential of quercetin to decrease blood pressure: review of efficacy and mechanisms.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22332099
3. Anti-oxidant, anti-inflammatory and anti-allergic activities of luteolin.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18937165
4. Associations between lutein, zeaxanthin, and age-related macular degeneration: an overview.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19234943
5. Distribution of lutein and zeaxanthin stereoisomers in the human retina.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9176055
6. Dietary carotenoids, vitamins A, C, and E, and advanced age-related macular degeneration. Eye Disease Case-Control Study Group.Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7933422
7. Discovering the link between nutrition and skin aging. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/
8. Antioxidant Potential of Bell Pepper (Capsicum annum L.). Url: https://www.researchgate.net/publication/255969817_Antioxidant_Potential_of_Bell_Pepper_Capsicum_annum_L-A_Review
9. Characterization of allergens in plant-derived spices: Apiaceae spices, pepper (Piperaceae), and paprika (bell peppers, Solanaceae).Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9825999
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Compoziția nutritivă pentru Ardei gras verde:

Continut pentru:
100g 1 ardei verde mediu = 120g
CALORII / 100g cal
Indice Glicemic
 
PRINCIPII NUTRITIVE / 100g
Proteine g
Glucide [carbohidrati total] g
   - Fibre alimentare g
   - Amidon g
   - Zaharuri g
Lipide [grăsimi total] g
   - Grăsimi saturate g
   - Grăsimi polinesaturate g
   - Grăsimi mononesaturate g
   - Grăsimi trans g
   - Colesterol mg
   - Acizi grași Omega-3 mg
   - Acizi grași Omega-6 mg
 
VITAMINE / 100g
Vitamina A - Retinol UI
Vitamina C - Acid Ascorbic mg
Vitamina D - Calciferol UI
Vitamina E - Tocoferol mg
Vitamina K mcg
Vitamina B1 - Tiamina mg
Vitamina B2 - Riboflavina mg
Vitamina B3 - Vit.PP - Niacina mg
Vitamina B5 - Acid Pantotenic mg
Vitamina B6 - Piridoxina mg
Vitamina B8 - Colină mg
Vitamina B9 - Acid folic mcg
Vitamina B12 - Ciancobalamina mcg
Betaină mg
 
MINERALE / 100g
Calciu mg
Fier mg
Magneziu mg
Fosfor mg
Potasiu mg
Sodiu - Natriu mg
Zinc mg
Iod mg
Fluor mcg
Seleniu mcg
Cupru mg
Mangan mg
 
ALTELE:
Cofeina mg
Alcool g

CAUTA UN ALIMENT DUPA DENUMIRE: